Nicolas Carmarans

Nicolas Carmarans. Was voor de Wilde Jongens wel een bekende naam. Hij runde ooit Café de la Nouvelle Mairie in Parijs. Nico nam het café over in 1994. Nouvelle Marie was en is een droomplek temeer omdat dit ook één van de eerste cafés was met natuurwijn… Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nico werd zo gegrepen door natuurwijn… dat wou hij zelf ook doen, natuurwijn maken.

Nicolas Carmarans

Dus vertrok Nico naar de geboortegrond voor zijn familie: Aveyron. Niet het makkelijkste gebied om wijn te maken: ruig, desolaat, zware winters. Sowieso niet de meest populaire wijnstreek met voornamelijk lokale druiven zoals Fer Servadou. Toch lukte het Nico om wijnen te maken die opvielen en binnen aantal jaren was Nico ‘fulltime’ wijnboer… Inmiddels vind je de wijnen van Nico op de wijnkaarten van de beste restaurants over de gehele wereld.

Nico werkt biologisch zonder gebruik van herb/pesticides. Zijn bijzondere ‘terroir’ is volgens Nico een gevolg van de omliggende bossen die voor veel bio diversiteit zorgen, van zowel insecten als van planten.
Het meerendeel van zijn wijnen ondergaan de ‘carbonic maceration’, en kenmerkend in zijn wijnen is de ‘lichtheid’. Super wijnen die origineel, wild en gevaarlijk lekker zijn.

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....