Max Greiner (nog geen 30 jaar) nam het Weingut van zijn vader over toen deze plotseling overleed. Eerste wapenfeit (2017) van Max was converteren naar biodynamie. Max zag al snel in dat het terroir van zijn Weingut bijzonder was en gelooft er in dat je alleen de volle potentie hiervan in je wijn kan krijgen als je de wijngaarden zo min mogelijk verpest met rotzooi.
Tijdens vinificatie gebruikt Max soms nog wat sulfiet omdat hij denkt dat zijn wijnen dat nodig hebben. Ook maakt hij enkele wijnen (Chardopeng en Gutedel Steinkreuz) zonder toegevoegd sulfiet. Geen dogmatisch gedoe dus bij Max. Dit resulteert in stabiele wijnen!
Max is ‘fan’ van de Gutedel, een druif die de markgraaf van Baden ontdekte tijdens een reis naar Zwitserland in 1780. De Gutedel staat bij de Zwitsers bekend als Fendant of Chasselas. De markgraaf van Baden besloot de Gutedel te verbouwen in de vruchtbare kleigrond van het Markgräflerland.
Max Greiner behoort tot de ‘Neue Welle’ van natuurwijnmakers in Duitsland en is wat ons betreft jong talent!