Baden, Duitsland

Weingut Greiner

In Markgräflerland (Zuid Duitsland) aan de voet van Het Zwarte Woud maakt Max Greiner sinds 2007 biodynamische (natuur)wijnen. Slaperige dorpjes liggen hier verstopt tussen de heuvels. Je voelt dat de Alpen dichterbij komen… Alles ademt hier rust uit. Ideaal gebied om mooie wijnen te maken. Pinot Noir, Weissburgunder en Chardonnay staan hier veel aangeplant. Maar ook de iets minder bekende Gutedel doet het erg goed in Markgräferland.

Weingut Greiner

Max Greiner (nog geen 30 jaar) nam het Weingut van zijn vader over toen deze plotseling overleed. Eerste wapenfeit (2017) van Max was converteren naar biodynamie. Max zag al snel in dat het terroir van zijn Weingut bijzonder was en gelooft er in dat je alleen de volle potentie hiervan in je wijn kan krijgen als je de wijngaarden zo min mogelijk verpest met rotzooi.

Tijdens vinificatie gebruikt Max soms nog wat sulfiet omdat hij denkt dat zijn wijnen dat nodig hebben. Ook maakt hij enkele wijnen (Chardopeng en Gutedel Steinkreuz) zonder toegevoegd sulfiet. Geen dogmatisch gedoe dus bij Max. Dit resulteert in stabiele wijnen!

Max is ‘fan’ van de Gutedel, een druif die de markgraaf van Baden ontdekte tijdens een reis naar Zwitserland in 1780. De Gutedel staat bij de Zwitsers bekend als Fendant of Chasselas. De markgraaf van Baden besloot de Gutedel te verbouwen in de vruchtbare kleigrond van het Markgräflerland.

Max Greiner behoort tot de ‘Neue Welle’ van natuurwijnmakers in Duitsland en is wat ons betreft jong talent!

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....