Sicilië, Italië

Frank Cornelissen

Frank Cornelissen behoeft weinig introductie, één van de grootste sterren van de Wilde wijnwereld, had al lang in de gaten dat het terroir op de Etna uniek is en dat je met de lokale druiven, met name de Nerello Mascalese, Wilde Grand Cru wijnen kan maken.

Frank Cornelissen

Als je duidelijke keuzes maakt en gelooft in je eigen droom ben je soms onnavolgbaar, ongrijpbaar en onbegrijpelijk. Zo moet Frank zich zeker gevoeld hebben de eerste paar jaren toen hij op de Etna aan zijn wilde wijndroom werkte. Maar Frank ging door. Hij geloofde in het terroir van de Etna dat minstens zo bijzonder is als sommige Grand Cru terroirs in de Bourgogne. De Etna heeft de potentie om wijnen voort te brengen die kunnen concurrenen met de groten der aarde…

Het ging niet vanzelf. Frank’s avontuur op de Etna kende ook vele tegenslagen en dieptepunten. Frank overwon deze en leerde de Etna en haar wijnranken te begrijpen en te temmen. Als je wijn wilt maken in haar meest pure vorm zoals Frank dat wilt, moet je echt alles opzij willen en kunnen zetten. There is no way back.

Inmiddels staan de wijnen van Frank Cornelissen op de kaart bij een aantal van de beste restaurants ter wereld. Frank is in 10 jaar uitgegroeid tot een internationale wijnster. Aanbeden als een keizer in Japan en een rockster in de USA. Dit doet Frank niks; hij blijft experimenteren en perfectioneren.

De wijnen van Frank zijn onconventioneel: wild en puur natuur. Slechts druiven, dus geen fabrieksgisten, zwavel, filtering, hout of andere toevoegingen. Alleen de beste en gezondste onbespoten druiven van percelen tussen de 600m en 1000m. De hoofdrolspeler hier is de Nerello Mascalese.

Frank Cornelissen Sicilië

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....