Avallon (Bourgogne)

Vini Viti Vinci

Geen toeval hoor die naam… Veni, Vidi, Vici… Vini Viti Vinci is natuurlijk leuke woordspeling op deze bekende leus van Julius C. Oprichter Nico(las) Vauthier is een bekende in de natuurwijnwereld… Hij kwam, zag en overwon al met zijn natuurwijnbar Au Crieurs des Vins in Troyes in de Champagne.

Vini Viti Vinci

Nico is een natuurwijnpionier, Au Crieurs de Vin is namelijk één van de allereerste natuurwijn barren in La France en dus al ruim 20 jaar werkt hij met de ‘crème de la crème’ van de natuurwijnboeren.

Maar in 2009 nadat hij zijn ‘Rubicon’ was overgestoken, begon Nico met wijnmaken na het vak geleerd te hebben bij niemand minder dan Philippe Pacalet….

Vini Viti Vinci maakt wijn van gekochte druiven (négoce) in een uithoek van de Bourgogne, Avallon en de druiven komen uit de minder bekende appellations zoals Chitry, Irancy en Epinieul. Allemaal behoorlijk Noordelijk gelegen, dus Bourgogens die niet log en zwaar zijn, maar ‘crunchy’ en sappig.

Overigens niet echt streken waar de zich zelf respecterende Bourgogne liefhebber voor uit zijn bed komt… Maar de Wilde Jongens wel hoor. Want een super lekkere en vooral drinkbare en vrolijke Bourgognes! En de prijzen zijn middeleeuws, zeker voor Bourgogne. À découvrir!!!

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....