Lazio, Italië

Le Coste

Azienda Le Coste (Gradoli, Lazio, IT) is in 2005 door Gian Marco Antonuzzi (IT) en Clementine Bouveron (FR) opgericht. Ze behoren tot de pioniers van de natuurwijn in Italië.

Le Coste

Ze kochten in 2004 een verwilderde en verlaten wijngaard (Le Coste) met stokken van 40 – 60 jaar oud. Gian Marco werkte eerst als wijnjournalist maar kwam er al snel achter dat schrijven over wijn hem minder lag dan het maken van wijn. Gian Marco ging naar Frankrijk om het ‘metier’ te leren en werkte bij aantal ‘vin nature’ helden zoals: Jean-Paul Thevenet (Beaujolais), Phillipe Pacalet (Bourgogne) en Dard & Ribo (Rhone / Ardeche), alvorens te beginnen aan zijn levenswerk: Le Coste.

Le Coste ligt hemelsbreed tussen Rome en Florence in, aan het Lago di Bolsena op vulkanische grond. De wijngaarden liggen op ongeveer 450 meter hoogte en er groeien voornamelijk inheemse druivensoorten zoals Greghetto, Canaiolo, Procanica en Aléatico.

Le Coste Lazio

Inmiddels hebben Gian Marco en Clementine Le Coste een beetje uitgebreid en hebben ze circa 9 hectare wijnstokken en ook nog 4 hectare olijfbomen. Ze werken zo ‘natuurlijk’ mogelijk, doen zoveel als kan met de hand, en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard. In de kelder werken ze eigenlijk alleen met druiven en zwaartekracht, geen toevoegingen!

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....