Bourgogne, Frankrijk

Clos des Vignes du Maynes

Clos des Vignes du Maynes, Julien Guillot, is een bijzonder verhaal. Dit kleine domein, 6,5 ha heeft zich nooit ingelaten met de bestrijdingsmiddelengolf die in de jaren 50/60/70 van de vorige eeuw de wijnwereld overspoelde.

Clos des Vignes du Maynes

Alain Guillot, die het ‘domaine’ begin jaren ’50 overnam, had een zwavelallergie en had helemaal geen vertrouwen in de zogenaamde wondermiddelen van de Franse wijnindustrie. Hij geloofde in zijn ‘terroir’ en de kwaliteit van zijn onbespoten druiven en grond. Clos des Vignes is bio sinds 1954 en is in dit opzicht uniek. Een ‘vin nature avant la lettre’.

Maynes is een verwijzing naar de ‘Moynes’, de monniken van Cluny. Die al in 910 een klooster op deze plek neerzetten en de wijn maakten.

Clos des Vignes du Maynes Julien Guillot

Sinds 2000 is zoon Julien Guillot verantwoordelijk voor Clos des Vignes du Maynes. Julien gaat nog verder in zijn purisme en heeft het domaine geconverteerd naar Biodynamie (sinds 1998). De wijnen van Guillot zijn wellicht wat klassieker maar hebben een perfecte zuiverheid, mineraliteit en finesse. Pure reflectie van de gezonde druiven en de unieke rotsbodem.

Clos des vignes du Maynes Julien Guillot

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....