Puglia (Italië)

Valentina Passalacqua

In het diepe zuiden (Puglia) van Italië maakt Valentina op haar familiedomein natuurwijnen die uitblinken in frisheid en energie. Maar aanvankelijk had Valentina andere plannen…Valentina verliet Italië … Ze studeerde rechten en werkte een aantal jaren in London. Maar na de geboorte van haar 1e dochter begon er iets te broeien… Ze wilde haar dochter hetzelfde onbezorgde plattelands (zonder de London-stress..) geven dat ze zelf als kind had… Het roer ging om. Valentina keerde terug naar haar familiedomein in Italië. Maar dit keer wijzer en met een droom… Natuurwijn maken die drinkt als ‘juice for adults’.

Valentina Passalacqua

In het prachtige Puglia op de grens met het Gargano National Park maakt Valentina’s familie al jarenlang wijn. Er groeien voornamelijk inheemse druiven zoals Bombino, Nero di Troia, Primitivo, en Negroamaro. De bodem bestaat uit kalksteen. Valentina transformeerde de wijngaarden tot biologisch en wilde ook tijdens vinificatie zo natuurlijk mogelijk werken. Haar doel is om natuurwijnen te maken die makkelijk te drinken zijn en toegankelijk zijn voor een groot publiek. Haar wijnen zijn met de enorme sappigheid en lage alcohol (meestal onder de 11%) behoorlijk a-typisch voor de regio… Een aantal jaren geleden kwam Valentina negatief in de pers. Haar vader werd beschuldigd van ‘caporalato’: het illegaal laten werken van immigranten voor een laag salaris. Inmiddels is gelukkig gebleken dat Valentina hier niks mee te te maken heeft. Viva Valentina!

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....