Strekov (Slowakije)

Strekov 1075

Strekov 1075 is vernoemd naar het dorp waar Zsolt Sütó van zijn 12 ha wilde wijnen maakt. 1075 slaat op het stichtingsjaar van Strekov. Zsolt eert de wijn tradities van de streek en werkt voornamelijk met lokale druiven zoals Rizling vlašský, Veltlínske zelené, Modrý Portugal, Frankovka modrá en Svätovavrinecké.

Strekov 1075

Alles wat me de hand gedaan kan worden, wordt met de hand gedaan. Fermentaties gebeuren in open vaten zonder interventies Zsolt is gek op ‘maceration’ en ‘sous voile’. Veel orange en oxidatief dus… Niks nieuws, dit zijn de traditionele wijntechnieken van de streek… Alleen gelooft Zsolt in pure wijnen, dus ook geen sulfiet. De wijnen worden hierdoor enorm energiek!

Dit zijn gastronomische wijnen die zich kenmerken door mineraliteit, elegante zuren, en zuiverheid. Het is niet voor niks dat een aantal bekende wijnboeren (Nestarec, Koppitsch en Brand) enorme liefhebbers zijn van Strekov!

Van licht fruitig rood tot complex oranje…

strekov

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....