Burgenland, Oostenrijk

Alexander Koppitsch

De Koppitsch familie is ‘the most happy wine family’ die we kennen. Samen met zijn vrouw Maria zijn ze een soort van jehova getuigen van vrolijke wijnen. Zelf noemen ze ‘fun wines’. Geen gewichtig en zwaar gedoe dus. Maar wijnen die uitgesproken licht, fruitig, energiek en super happy zijn. Koppitsch, you make drinking wine fun!

Alexander Koppitsch

Alexander Koppitsch nam het domein (6.3 ha) in Burgenland (Neusiedl am See) in 2011 van zijn vader over. Die verkocht zijn druiven aan de coöperatie…maar Alex wilde zelf wijn maken. Een nieuwe generatie, een nieuw geluid toch? Al snel nam Alex de wijngaard onder handen om deze meer natuurlijke balans te geven en bio-dynamisch te gaan werken…Alex is een beetje een control freak en doet zelf al het werk in de wijngaard….Na aantal jaren conventionele wijn gemaakt te hebben stapte hij over naar natuurwijn….

In het hete Burgenland plukken ze vroeg om mooie balans tussen zuurgraad en alcohol te krijgen. Ze werken natuurlijk, druif eigen gisten, geen filteren, klaren, geen toevoegingen behalve in sommige jaren een miniscule hoeveelheid sulfiet bij botteling.

Alexander Koppitsch Burgenland

De wijnen van Koppitsch blinken uit in sappigheid, licht in alcohol en energie. Ze gebruiken de ‘usual’ lokale druiven: Grüner veltiner, Sauvignon blanc, Chardonnay voor wit en Pinot Noir, Blaufrankisch, rotburger en St Laurent voor rood Een van de jaarlijkse pareltjes is de Homok, een witte tropische dorstlesser….

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....