Alexander Eisele behaalde in 2005 zijn wijndiploma en trad direct toe tot het ‘Weingut von vati und mutti’, in 2014 nam Alexander het ‘weingut’ helemaal over. Sinds 2016 is Eisele officieel bio. Er wordt door de Eisele’s behoorlijk aan de weg getimmerd, dus je vindt hun wijnen bij veel restaurants in de hogere Duitse gastronomie. Niemand minder dan onze eigen Sven Enderle tipte ons over de wijnen van Eisele.
De gaarden zijn versnipperd over wel 88 miniplotjes, tel hier bij op dat de gaarden langs de Neckar extreem stijl zijn en je begrijpt dat het zwaar werk is om hier wijn te maken. Dus luie wijnmakers vind je hier niet, nou dat is niet helemaal waar natuurlijk, want er zijn ook wijnmakers die hun plotjes hebben verplaatst naar het vlakke laagland langs de Neckar en hun luie druiven verkopen aan de coöperatie, die er dan bulkwijn van maken… Nee, zo is Alexander Eisele niet. Die werkt liever wat harder en maakt wijnen met een hart en ziel…

Ze werken hier met veel ‘usual Duitse suspect’ zoals Spätburgunder, grauburgunder und so weiter maar bijzonder aan deze streek is de unieke T(i)rollinger. Niks met trollen te maken maar des te meer met Tirol, waar de druif van origine vandaan komt. Trollinger wordt ook wel de Duitse Poulsard (Jura) genoemd. Lichtzinnig, finesse, energie en complexiteit hele mooie combinatie. De Eisele Trollinger was voor ons een ‘gamechanger’. Nectar van de Neckar!
