Den Helder (Nederland)

Tommie Sjef

Voormalig conservatorium-student (gitaar) Tommie Sjef Koenen is een bierblender uit Den Helder (Nederland). Hij maakt sinds 2014 wilde ‘organic wild ales’ die zijn gefermenteerd en gerijpt in houten vaten. Alle bieren van Tommie Sjef worden gefermenteerd met behulp van wilde gist- en bacteriecultuur. Dit geeft het bier, na uitgebreide rijping – variërend van 6 maanden tot 7 jaar – in eiken vaten, zijn typische licht zure smaak en excentrieke aroma’s. Tommie Sjef voegt voor extra smaak sensatie ook kruiden (salie, tijm) en fruit (kersen, druiven) toe aan zijn wilde bieren.

Tommie Sjef heeft sinds zijn oprichting al heel snel een ‘cult’ naam opgebouwd in de bier- en wijnwereld. Niet voor niks werkt Noma al jaren met de bieren van Tommie Sjef in hun ‘pairings’.

Zie ook Untappd

Tommie Sjef

Een fles Tommie Sjef bevat vaak een mix van bieren afkomstig van een selectie van vaten, verschillend in leeftijd. Elk vat ontwikkelt zich anders en laat elk zijn unieke kenmerken zien. Het is de kunst van het mengen om balans, diepte en vreugde toe te voegen.

Drink de bieren van Tommie Sjef bij voorkeur uit een groot wijnglas dan komen de smaken en aroma’s van zijn bieren meer naar voren.

Tommie Sjef, meer wijn wordt bier niet….

Tommie Sjef

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.