Loire, Frankrijk

Sebastien David

Sebastien David, klein van stuk maar een held in het maken van gevoelige, drinkbare Cabernet Franc. Ze noemen hem in Bourgueil en omstreken niet voor niks Hurluberlu (Loire ‘slang’ voor buitenbeentje)

Sebastien David

Sebastien David (de familie David maakt al wijn sinds 1634, maar Sebastien begon met maken van ‘wilde’ wijnen) maakt puur natuur wijnen in St Nicolas de Bourgueil (Loire, Frankrijk). Hurluberlu (bijnaam van Sebastien) is druivensap voor 18+, 100% Breton, de lokale druif die vooral bekend is als Cabernet Franc a.k.a. de derde druif uit de Bordeaux.

Korte rijping in eitjes van cement (zie filmpje hieronder), licht, fris en veel fruit, maar wel met de bekende ‘grip’ van Breton. De maceration carbonique zorgt voor lekker veel wild fruit en frisheid. Licht gekoeld vinden wij Hurlu het lekkerst.

Sebastien David is een klasbak. Als een verstrooide alchemist werkt hij in een grottenstelsel (zo groot dat we blij zijn dat Bin Laden zich hier niet had verstopt) waar hij de wijnen de rust, ruimte en tijd geeft om te ontwikkelen. Al enige tijd expirimenteert hij met verschillende soorten amfora / nomblot om de invloed van aardstralen op zijn wijn te bestuderen. Bent u er nog? Klinkt als pure alchemie maar de Universiteit van Lausanne neemt dit bloedserieus en voert dit onderzoek samen met hem uit. Als voorzitter van de Biodynamische wijnteelt in de Loire draagt hij zijn steentje in de gemeenschap bij. Met recht een gigant, Le Petit Prince van de Cabernet Franc die Seb David!

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....