Roberto Maestri (Quarticello) heeft ca. 5 ha biodynamische wijngaarden vlak bij Canossa (voor de liefhebbers, beroemde plek geworden nadat de Duitse keizer op zijn kniëen de weg naar Canossa af moest leggen om bij de paus weer in genade te komen). Roberto maakt een ‘klassieke’ Lambrusco; natuurlijke gisten, 2e fermentatie in de fles, geen ‘dégorgement’ en minuscule toevoeging van sulfiet (totaal 18mg/liter). Een puur natuur Lambrusco dus. Je hoeft geen weg naar Canossa af te leggen voor deze Lambrusco’s, ze zijn knisperend fris, heerlijk vrolijk en gewoon bij de Wilde jongens te koop!
We zijn niet zo trendgevoelig maarre Lambrusco gaat er één worden. Dat zeiden we 6 jaar geleden natuurlijk ook al, dat van die Lambrusco-trend en toen zaten we er behoorlijk naast … ach Jomanda zat er soms ook naast … en ook platenlabel Decca zat er naast toen het The Beatles in 1962 afgewees … de trend van jongensbandjes zou voorbij zijn …