Olivier nam in 1999 het stokje over van zijn vader, het eerste wapenfeit van Olivier was de wijngaard converteren naar biodynamie. Horiot is een heuse ’terroirist’, hij is ervan overtuigd dat wijn maken begint in de wijngaard. Hij koestert een levende, gezonde bodem en vertroetelt zijn druiven. Echte terroir-Champagnes dus. Naast de ‘usual suspects’ werkt Horiot ook met een aantal ‘vergeten’ druiven uit de Champagne: Arbane, Pinot Blanc, en Pinot Gris.
Gelegen op de grens met Bourgogne is het klimaat er net een tikkie aangenamer en bovendien prachtig gelegen op het Kimmeridgien (bodem van oesterfossielen, net als in de Sancerre en Chablis).
Verder gelooft Horiot in rust, hij geeft zijn wijnen en Champagnes ruim tijd om zich te ontwikkelen. Na een 4/5 tal jaar komen zijn wijnen en champagnes pas op de markt. Op verzoek van aantal wijnbarren en restaurants in Parijs is Horiot een aantal jaren geleden begonnen met de perfecte aperitief Champagne: Cuvée Métisse. Een blend van Pinot Noir en…Pinot Blanc. Topette! Verder maakt Horiot een waanzinnige en zeer schaarse stille Rosé de Riceys (favoriete wijn van Lodewijk IV).
Jaarlijks krijgen we een kleine allocatie van Horiot, veel hiervan gaat direct naar restaurants. Mocht je interesse hebben in de wijnen schrijf je dan in op onze wilde nieuwsbrief, dan krijg je een melding zodra er nieuwe wijnen van Horiot binnen komen!