Moravië, Tjechië

Milan Nestarec

Bij Milan Nestarec in Moravië, hemelsbreed maar 40 km van Wenen. In het Sisi-tijdperk werd hier veel wijn gemaakt, maar 40-jaar communisme was leuk voor de betonfabrikanten maar de wijnkwaliteit is er niet op vooruit gegaan. Gelukkig zijn er aantal jonge wijnmakers die de draad weer hebben op gepakt. Op zijn familie domein maakt Milan Nestarec wel 20 verschillende ‘natuurlijke’ wijnen van een hele reeks verschillende druiven.

Milan Nestarec

‘Wonderboy’ Milan Nestarec uit Moravië, Habsburgse rijk, om de hoek bij Wenen, maakt een hele lijn fijne wijnen. Terwijl je geniet van de wijnen van Nestarec, draai ook even ‘Crockett’s theme’ van die andere bekende Tsjech, Jan Hammer.

Zijn Pinot Gris met lange ‘skin maceration’, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Zweigelt en Grüner Veltliner vonden we te gek. Van experimenteel tot meer traditioneel, voor elk wat wils.

Milan Nestarec

Prachtige line-up van unieke wijnen, super zuiver, fris en een tikje wild. Ongeklaard, zonder toegevoegd sulfiet en ongefilterd.

Milan Nestarec

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....