Segovia, Spanje

Microbio

Microbio (Ismael Gozalo) is de Verdejo-maestro. Ten Noorden van Madrid maakt hij op een hoogvlakte (500m – 900m) in Segovia van pre-phyloxeria stokken super Verdejos. Verdoje met ‘skin contact’ uit amfora, op hout, staal en cement. Van wit via Orange tot Rood. Verdejo is in handen van Microbio zeer divers.

Microbio

Remember? Die ‘cartoon’ over een ‘roadrunner’: beetje een irritant, olijk uitziend soort van klein struisvogeltje die altijd een ‘coyote’ te slim en vooral te snel af was. Eindeloze vallen, boobytraps bedacht coyote, terwijl roadrunner er beep, beep….vroemmmm vandoor was, trapte coyote in zijn eigen val. Roadrunner, voor de Spaanstaligen: ‘Correcaminos’, is een internationaal fenomeen maar waarom in godsnaam zou je een wijn vernoemen naar een roadrunner (‘Correcaminos)? Misschien ben je liefhebber geweest van de ‘cartoon’, misschien ben je een snelle jongen of misschien gaat de fles als een roadrunner zo snel op ….

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....