Marc Houtin is de grote inspirator geweest, begonnen in 2004 (na eerst werkzaam te zijn geweest als geoloog bij Total…) toen ze een conventionele wijngaard overnamen. De eerste jaren was het ploeteren, de fermentaties liepen matig tot slecht, bemesten leverde niet de resultaten op die ze wilden en de grond verarmde met de jaren. De grote revolutie kwam in 2009 toen Marc de technieken van Yves Herody begon toe te passen om de grond in zijn wijngaard te verbeteren. Nou hadden wij nog nooit van Yves gehoord maar hij is een visionair met een ‘avant la lettre’ hipsterbaard die natuurwonderen verricht voor veel boeren in Frankrijk. Vroeger geloofden ze in maagden uit Domrémy maar tegenwoordig dus in Yves… Sindsdien geen blik meer achterom, jaar in jaar uit nam de kwaliteit van de druiven toe en dus die van de wijnen ook.
La Grange aux Belles boert met de ‘usual suspects’: Cabernet Franc en Chenin maar ook met Grolleau en Pineau d’Aunis, voor ‘Da Funk’. Het zijn zuivere, ‘strakke’ wijnen met veel plezier … eigenlijk wijnen zoals ze bedoeld zijn. Het typische Chenin gevoel bij de witte wijnen en ultiem glouglou, drinklust bij de rode wijnen.