Elzas, Frankrijk

Jean Pierre Rietsch

Jean Pierre werkt vanuit het ‘pretty-as-a-postcard’ Mittelbergheim biologisch en in balans met de natuur. Rietsch is een avantgardistische Elzas held, wars van de Elzasser zoete oubolligheid. Jaarlijks maakt hij een pracht-set natuurwijnen, van heel funky ‘orange’ tot meer klassieke wilde witte wijnen. Altijd geheel in zijn eigen creatieve stijl.

Jean Pierre Rietsch

Jean Pierre werkt heel zuiver, als hij het nodig vindt, voegt hij een minimale hoeveelheid sulfiet toe om de wijn te stabiliseren. Prettig is dat hij een van de weinige wijnmakers is die heel precies achterop de wijn vermelden hoeveel sulfiet en restsuiker er in de wijn zit.

Jean Pierre werkt met alle ‘usual suspects’ druiven in de Elzas, o.a. de Pinots (blanc, gris en noir), gewurztraminer en muscat. Zijn wilde liters wit en rood zijn ideale dagelijkse dorstlessers, heerlijk fris, doordrinkbaar en worden lekkerder naarmate ze openstaan…

Jean-Pierre Rietsch Alsace

Naast de ‘eenvoudige’ drinkliters maakt Jean Pierre ook de sublieme Demoiselle (Gewurztraminer), Quand le chat n’est pas là (Pinot Gris) en Murmure (Muscat Ottonel)….wijnen om bij te dineren of natuurlijk ook lekker bij het typische Elzasser eten..choucroûte….en flamkuchen….

Jean-Pierre Rietsch Alsace

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....