Burgenland, Oostenrijk

Gut Oggau

Een van de grote sterren van de natuurwijn in Oostenrijk en wereldwijd: Gut Oggau. Met hun ‘Gut Vibrations’ (leest wel wat vreemd in het Engels) laten ze druiven zingen …. Gut Oggau maakt wijnen die de Wilde wijnwereld raken. De wijnen zijn een perfecte mix van wild, zuiver, spanning en drinkbaarheid.

Gut Oggau

Gut Oggau is gelegen in het plaatsje Oggau in Burgenland, saillant detail, van Oggau wordt gezegd dat dit de eerste plek in Oostenrijk was waar rode druiven werden verbouwd. In 2007 begonnen Eduard and Stephanie Tscheppe met hun idylle in de leer van Rudolf Steiner (al lange tijd Demeter gecertificeerd). Vanaf het begin geen pest- en herbicide in de wijngaard en minimaal ingrijpen in het wijnmaak proces. Op hun 14 ha weingut werken ze met de sterren van de streek: Bläufrankish, Zweigelt, Gruner Veltliner, Welschriesling, Weissburgunder (Pinot Blanc) and Gewürtzraminer. Met recht sterren in het wilde universum!

De flessen zijn stuk voor stuk kunstwerken. Er zit een heel levensverhaal achter elk ‘gezicht’ a.k.a. label. Hun ‘artwork’ is officieel tot kunst verheven en was te zien in het Musuem of Modern Art in San Fransisco. Very Gut Vibrations ….

Gut Oggau

Het terroir kenmerkt zich door zwerfkeien, prachtige bodem en keltische origines. Een gebied waar de natuurlijke balans al eeuwen regeert en de wijnen mystieke status kunnen bereiken

Gut Oggau

Wijnen van deze wijnmaker