Domaine des Passages

In de Luberon net boven Aix-en-Provence maakt Marie Siété sinds 2018 natuurwijn. Op een wijntrip in Jura werden we oktober 2020 getipt op de wijnen van Passages. Moe van het hectische leven in Parijs is Marie 3 jaar geleden neergestreken in de Luberon. Marie kon beginnen aan haar 2e leven….

Domaine des Passages

Ze heeft een prachtig plotje van 6 ha op 360 m hoogte. Het zit er vol met zanglijsters (de vogel op haar label). Syrah, Viognier en Nebbiolo dat zijn haar druiven. Alles gaat in harmonie met de natuur. Geen pesticiden, vinificatie is ‘natuurlijk’: eigen gisten, geen klaring, geen sulfiet.

De Luberon is stiekem natuurlijk een prachtig natuurgebied met mooi terroir en perfect klimaat voor druiven….eigenlijk jammer dat er zoveel in de rosé verdwijnt….

Met een feminine stijl weet ze de stevige Syrah en Viognier te temmen….mooie najaarswijnen, stevig maar met finesse….Rijk, vol om over na te denken en te mijmeren over die ene vakantie…toen op dat pleintje…..

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....