De wijngaarden liggen op ongeveer 250 meter hoogte. De mistral waait hier vaak en zorgt ervoor dat de wijnstokken worden droog geblazen van vocht met als resultaat minder schimmels en ziektes (en dus ook niet nodig om pesticiden te gebruiken). Ingrid & Philippe omschrijven zichzelf in de eerste plaats als boeren, en het is voor hen ondenkbaar dat ze geen respect hebben voor de aarde… Met andere woorden, in Clos des Mourres is grondbewerking handmatig, landbouw is biologisch, en ze passen zelfs bepaalde principes van biodynamica toe: respect voor de maankalender, ‘sprayen’ van kruidenthee, gebruik van natuurlijk vulkanisch zwavel indien nodig en minimaal (alleen bij botteling), en gebruik van koper op zijn minst. Het doel is om de bodem levend en gezond te houden.
Deze keuze om de natuur te respecteren, om niet bang te zijn om de handen uit de mouwen te steken om te vinificeren zonder kunstingrepen en zonder toevoegingen, loont! Alle wijnen van Clos des Mourres wedijveren in frisheid en drinkbaarheid, zowel in wit als in rood… Een zeer mooie kwaliteit voor prima prijzen. Een absolute aanrader!