Entre-deux-mers, Bordeaux

Castel Vieilh La Salle

Ver van de sjieke domeinen en kastelen vonden we in het achterland van Entre-Deux-Mers een bijzondere wijn. Een onbekende wijn die zelfs van de officiële instanties geen Bordeaux (Vin de France) mag heten omdat ze te ‘natuurlijk’ werken .

Castel Vieilh La Salle

Castel Vieilh la Salle is een domein waar al sinds 1964 biologisch wordt gewerkt en sinds 2003 ‘en-biodynamie’. Vive Castel Vieilh la Salle: meer wijn dan status!

Een gulle en rijke Vin de France, die de kwaliteit van Bordeaux combineert met frisheid en energie. Een Bordeaux (of Vin de France …) die je lekker nu kan drinken, maar ook kan bewaren (…lukt je toch niet…).

Een echte Wilde Wijn dus… Een gulle en rijke Vin de France, die de kwaliteit van Bordeaux combineert met frisheid en energie. Een Bordeaux (of Vin de France …) die je lekker nu kan drinken, maar ook kan bewaren (…lukt je toch niet…).

Castel Vieilh la Salle van Mikhael Jaumain ligt 50 km ten oosten van Bordeaux. Een domein van slecht 5.5 ha met stokken die aangeplant zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw. Er wordt niet gefilterd, nog geklaard. Er wordt zelfs geen sulfiet toegevoegd. En die paar keer dat ze dat wel in minimale hoeveelheden deden, ging het om vulkanisch sulfiet, een natuurproduct.

castel vieille la salle bordeaux

castel vieilh la salle bordeaux

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....