Svinninge (Denemarken)

Æblerov

In 2011 werkte Morten Sylvest-Noer in een natuurwijnbar in Kopenhagen. Hij werd verliefd op natuurwijn en wou wijnmaker worden. Alleen in Denemarken zijn weinig druiven… Maar wel veel appels… Dus besloot hij cider te gaan maken, a la natural. Hij had geen geld en geen appels. Dus voor zijn eerste cider besloot hij appels te stelen…. Æblerov (letterlijk: roofappels). En dat ging goed… Dus besloot hij aan vrienden en familie te vragen of hij hun ongebruikte appels mocht gebruiken om ‘low intervention’ cider te maken in een garage in Kopenhagen. Vrij snel wonnen ze al prijzen.. En ook maakte ze een cider voor het walhalla van de gastronomie : Noma (Kopenhagen).

Æblerov

Inmiddels zijn ze de garage ontgroeit en zijn ze een paar jaar geleden verhuisd naar een oude augurkenfabriek. Ze gebruiken niet alleen maar appels, maar ook ander fruit (bessen, peper, perziken, aardbeien, koffie) en maken ‘funky’ natuurciders. Een journalist beschreef ze ooit als ‘wat punk voor de muziek heeft betekent, dat heeft Æblerov voor de cider betekent’.

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....