Wat is wild?

Wilde Wijnen zijn ‘natuurwijnen’ die energiek, spannend, puur en zuiver zijn. Voor sommige mensen even wennen…. Je kan er lang over praten, maar leuker en lekkerder is het om ze te drinken en te ervaren.

 

Wilde Wijnen zijn gemaakt van de gezondste druiven die groeien op onbespoten ‘schone’ grond, alleen dan kan je wijnmaken zonder toevoegingen en pesticiden. Onze wijnmakers werken met bezieling, passie en vooral talent. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor hun wijn, de rendementen zijn laag, meestal veel lager dan de norm van de streek. Plukken gebeurt met de hand, druif voor druif, stok voor stok, soms in meerdere dagen tot dat alle druiven rijp zijn.

Bij Wilde Wijnen is de wijnboer slechts de begeleider van de beste en gezondste druiven. Hij doet er alles aan de druiven zo gezond mogelijk te houden en hoeft daarom in de kelder niks te manipuleren of op te poetsen.  De wijnmaker kan zo het natuurlijke proces zijn gang laten gaan.

Biologisch/Biodynamisch/Natuurlijk/Organic; het gaat ons niet om het keurmerk van de wijnen maar om de kwaliteit. Al onze wijnboeren werken ‘schoon’, dat wil zeggen: ze gebruiken zowel in wijngaard als ‘cave’ geen chemicaliën, additieven en/of pesticiden. Je zou bijna denken dat het gezond is…. Glouglou!

Wilde wijnen zijn:

– Biologisch of biodynamische druiven

– Handgeplukt

– Lage rendementen

– Eigen gisten

– Minimaal of geen toegevoegd sulfiet (minder dan 30 mg)

– Kleinschalige wijndomeinen (vaak minder dan 10ha)

– Geen toevoegingen zoals suiker (chapitalisatie) of arabische gom etc.

– Natuurwijn dus….

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....