l’hurluberlu, we love you*

Een gekke wijn….

….voor wijngekken….

Een paar jaar geleden dronken we l’hurluberlu voor het eerst. In Cafe de la Promenade in Bourgueil moesten we hem van  ‘patron’ Ludovic blindproeven …. Grolleau? …. Gamay? …. …. na een aantal keer raden verklapte Ludo dat het een lokale ‘Breton’  was…..dat Breton zo vrolijk, lichtzinnig en doordrinkbaar kon zijn wisten we toen nog niet….Beetje in de war waren we wel, to put it mildly…gedesoriënteerd bestelde we een 2e fles!

Sebastien David (de familie David maakt al wijn sinds 1634, maar Sebastien begon met maken van ‘wilde’ wijnen) maakt puur natuur wijnen in St Nicolas de Bourgueil (Loire, Frankrijk). Hurluberlu (bijnaam van Sebastien) is druivensap voor 18+, 100% Breton, de lokale druif die vooral bekend is als Cabernet Franc a.k.a. de derde druif uit de Bordeaux. Korte rijping in eitjes van cement (zie filmpje hieronder), licht, fris en veel fruit, maar wel met de bekende ‘grip’ van Breton. De maceration carbonique zorgt voor lekker veel wild fruit en frisheid. Licht gekoeld vinden wij Hurlu het lekkerst. Sebastien David (en het door ons zo beminde Cafe de la Promenade) waren op TF1:

http://videos.tf1.fr/jt-13h/au-cafe-la-promenade-on-choisit-directement-le-vin-a-la-cave-7960565.html?xtmc=bourgueil&xtcr=2

l’hurluberlu 2013 (11%) – Sebastien David.

Een lichte wijn, weinig alcohol, ‘unoaked’, gemaakt zoals de wijnen in de Beaujolais om fruit en frisheid te behouden, om te drinken, en niet om te analyseren of te bewaren…Lekker bij bijna alles!

€ 12,- per fles

€ 64,73, per 6-Pack (heb je echt wel nodig…)

€ 476,16 per 8*6-Pack (48 flessen) 

Bestellingen graag naar info@wildewijnen.nl.


Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/wildew1277/domains/wildewijnen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4722

Reacties zijn gesloten.