Ramon ?

 

…un…quatre….trois…un…zero…zero…cinq…sept…quatre….

..Allo!?…Allo!?….

….Il y a quelqu’un?….

….Vous-êtes là? …

… C’est qui?….

… KRRR … RRR …GRRR … ON

???

Oui, encore une fois…c’est qui ?

Aaaah….Rrrrr…a…mooooon!

Aaaaaah!….Ramon, topette!

La Sorga’s cave in Bezier (Languedoc) is als een snoepfabriekje voor volwassenen. Na ons bezoek in mei van dit jaar aan La Sorga (Occitaans voor: de bron) kregen we toch een beetje het gevoel dat La Sorga de Willy Wonka van de Wilde Wijnwereld is. La Sorga tovert uit zijn cave de ene na de andere bijzondere wijn, meer dan 20 verschillende wijnen van meer dan 30 verschillende druivensoorten, met geweldige door hem zelf ontworpen etiketten. De ene keer heeft de wijn een neus van ‘tarte tatin’ soms een neus van ‘garrigue’, een andere keer proef je pruimen, dan weer citroen. Het zijn zeker geen ‘mainstream’ wijnen, daar is La Sorga te eigenzinnig voor en dat proef en ruik je natuurlijk in zijn toverdrank.

Lees ook: www.wildewijnen.nl/la-sorga-druiventovenaar

De Ah!Ramon is een ongetemde wilde wijn uit het Zuiden van Frankrijk, een wijn met meer fruit dan Willy Wonka kan verzinnen. Goudenwikkelwijn van La Sorga, met zijn magische ingredient de druif: Aramon. Ah!Ramon dus…

Onlangs werd de 2012 nog gelauwerd in de pers door niemand minder dan Harold Hamersma (9- ) en Nicolaas Klei (“..een wijn die smaakt alsof hij uit de tijd van Asterix komt. Vol rijp fruit uit een woest oerbos, met een vleugje onoverwinnerlijke Galliër die net nog een robbertje gevochten heeft met wat everzwijnen”).

Nu hebben we de 2013, en die is minstens zo lekker, maar net weer anders. Willy Wonka valt ook niet graag in herhaling…

Ah!Ramon (2013) – €14,- per fles, per 6-pack €80,- of per 12-pack €150,-

Ideaal voor de nazomer, niet te zwaar, niet te licht, doordrinkwijn, vriendenwijn voor in de nazomer zon bij borrel, lunch of picknick. Ook lekker bij een bbq of parilla. Of voor de avonturiers bij het lokale Baskische gerecht “txistorra”….

Ah!Ramon blijft zeker de komende 5 jaar nog lekker.

Bestellingen graag naar: info@wildewijnen.nl.


Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/wildew1277/domains/wildewijnen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4722

Reacties zijn gesloten.