Julien Guillot en het Glouglou-elixer

Over de heilzame werking van wijn wordt druk gespeculeerd en vele artsen en wijnkenners zweren bij de medicinale kwaliteiten van rode wijn.

Cuvee 910….een wijn waar we ons goed bij voelen en goed van gaan voelen. Een intrigerende wijn die ons raakt….

Telkens weer….anders….verrassend….hallucinerend lekker.

Een waar Glouglou-elixer.

Het Domaine Clos des Vignes du Maynes met slechts 6,5 ha ooit aangeplant door de monniken van Cluny en sinds de jaren ’50 van vorige eeuw in handen van de familie Guillot. Wars tegen alle wijnbouw trends van begin jaren ’50 in besloot vader Guillot als enige in de hele streek niet te werken met pesticiden etc. Liever liet hij de natuur zijn werk doen, en gelukkig maar…

Nu 60 jaar later is er eigenlijk niks veranderd, nog steeds laat zoon Julien de natuur zijn werk doen. Als een spraakwaterval vertelt hij van alles over zijn domaine: dat er lang geleden een zee was, over de bodem met Aragoniet en Manganiet en dat hij op mooie dagen vanaf zijn ommuurde wijngaard kan zwaaien naar ‘Fanfan’ Ganevat in de Jura .

De Cuvee 910 is een eerbetoon aan het stichtingsjaar van het klooster van Cluny. De 910 wordt gemaakt zoals de monniken dat destijds ook deden. Met hetzelfde trio lokale druiven: Pinot Noir, Gamay en Chardonnay. Slechts het sap van de gezondste druiven, niks meer en niks minder. Julien geeft de 910 wel wat rust in oude vaten alvorens deze wordt gebotteld.

De Cuvee 910 2013 is elegant, fruitig, met een grote finesse. Fris en licht, maar wel met diepgang. 2013 was een jaar met een kleine oogst maar de oogst die er was, is subliem.

Pas op: hier ga je snel van drinken. ‘Une vrai gros lot de Julien!’

Cuvee 910 (r) 2013, 11.8% alc. Per fles €23,-, 6-pack €130,-

De 910 is de absolute winnaar tijdens onze wilde degustations en…In de Grote Hamersma bekroond met een 9!

Andere wijnen van Clos des Vignes du Maynes – Julien Guillot:

St Genevieve (rs) 2011, €15,- en 6-pack €65,-. Cremant de Bourgogne. Strakke cremant van Gamay & Pinot Noir, unplugged.

Ultimate Climatum (r) 2012, €14,50 en 6-pack €75,- Een Chénas (Beaujolais) van Julien Guillot. Geen ‘slammer’ Bojo, maar één met karakter.

Bourgogne (r) 2011, €20,- en 6-pack € 105,- Een Bourgogne met pit, frisse zuren. Bepaald geen standaard Bourgogne.

Cuvee Auguste (r) 2012, €28,- Zeer schaars, de top cuvee van het domein, rank, finesse, en zachtheid. Een wijn met lengte. Een proefavontuur. Een wijn om te bewaren als het je lukt. Gemaakt van Pinot Fin, de oerversie van Pinot Noir.

6 mix-pack Guillot €115,-. 2 x Cuvee 910, 1 x St Genevieve, 1 x Ultimate Climate, 1 x Cuvee Auguste en 1 x Bourgogne 2011.

Bestellingen en vragen graag naar: info@wildewijnen.nl.


Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/wildew1277/domains/wildewijnen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4722

Reacties zijn gesloten.