Jean Pierre Rietsch: Alsace Avantgarde

De Alsace…. of Elzas. Bekend om zijn Flammekuche, Choucroute en Spätzle, sprookjesdorpen en ooievaars. En wijn ‘natuurlijk’ ….

Veel Elzassers zijn soms wat tuttig en (te) zoet …..

Suiker (om wijn te pimpen) en sulfiet zijn hier kind aan huis …

Maar tussen de valse wijnromantiek en het wijnconservatisme is wat aan de gang. Ook in de Elzas vechten kleinschalige, onafhankelijke boeren tegen de zoete oubolligheid van de Elzas en is er een select gezelschap van wijnboeren die het anders willen.

De ‘Alsace Avantgarde’.

Rietsch is een van deze avantgardistische helden. Vanuit het ‘pretty-as-a-postcard’ Mittelbergheim werkt Jean Pierre wild en biologisch en maakt jaarlijks een pracht-set natuurwijnen. Van heel funky ‘orange’ tot meer klassieke wilde witte wijnen.

Wij waren al lang op zoek naar een wilde witte dagelijkse dorstlesser en die hebben we gevonden bij Jean Pierre Rietsch. Zijn liters Riesling en Sylvaner: heerlijk fris, eenvoudig en dorstlessend.

Rietsch (Mittelbergheim, Elzas, Frankrijk)

Riesling 2013, € 11,-, 6-pack € 63,-. Een minerale, zuivere en echte edele Riesling uit Mittelbergheim in ‘canon de soif’ fles van 1 liter. Minimale hoeveelheid sulfiet.

Sylvaner 2013, € 11,-. 6-pack € 63,-. Iets molliger / fruitiger dan de Riesling, gemaakt van Sylvaner (sinds kort ook edel…). Volledig wild. Ook in stoere literfles!

Quand le chat n’est pas la 2013, € 14,-. 6-pack € 80,-. Pinot Gris, “Orange wine” (vanwege contact met de schil tijdens fermentatie is deze wijn oranje). Een echte wilde Elzas! Lekker bij kaas, vlees en vis en natuurlijk Flammekuche. Volledig wild.

Cremant d’Alsace Nature 2012, €14,50. 6-pack € 82,-. Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, & Riesling. Geweldig zuivere en frisse cremant, zonder trucjes, puur natuur! Onze favoriet om de zomer in huis te houden. Volledig wild.

6-pack Rietsch Mix. € 70,- . 2 x Riesling, 2 x Sylvaner, 1 x Quand le chat n’est pas la en 1 x Cremant d’Alsace Nature

Tot slot: Wij waren erg blij met het lyrische artikel dat Hilary Akers in het FD van afgelopen zaterdag had geschreven over ‘onze’ l ‘hurluberlu uit de Loire. En het goede nieuws is: er is nog!

Zondag a.s. van 16 – 18 uur kunnen de wijnen van Rietsch en andere Wilde Wijnen worden geproefd in Cafe de 1e Aanleg in Heemstede.

Bestellingen en vragen graag naar: info@wildewijnen.nl.


Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/wildew1277/domains/wildewijnen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4722

Reacties zijn gesloten.