Frank Cornelissen: De Wilde grand Cru van de Etna

Een wilde, donkere avond, februari 2013. We waren overrompeld….. zo’n energieke, fruitige en gelaagde wijn hadden we nog nooit gedronken …. een wijn met een onmiskenbare gloed van lava….

Vanaf die dag wisten we het zeker: de wijn van Frank Cornelissen moesten we naar Nederland halen…. misschien om te verkopen maar voornamelijk om te drinken….

In mei van dit jaar was Wilde Wijnen bij Frank op Sicilië. Een lunch van 4 uur, veel proeven, onder andere zijn inmiddels historische eerste wijn: Contadino 1. ‘Scenes from an Italian restaurant’ … alle kinderen erbij, tafel vol eten, veel (lege) flessen, glazen ….

Frank Cornelissen kwam naar de Etna met een hoger doel …. de ultieme terroirwijn …. de wijn tussen ‘vin naturel’ en de topwijnen uit de Bourgogne en Barolo ….

Zijn wijnen verdienen wat ons betreft een nieuwe unieke classificatie. Natuurlijk gemaakte wijnen met een technische perfectie:

…. de Wilde Grand Cru!

Als je duidelijke keuzes maakt en gelooft in je eigen droom ben je soms onnavolgbaar, ongrijpbaar en onbegrijpelijk. Zo moet Frank zich zeker gevoeld hebben de eerste paar jaren toen hij op de Etna aan zijn wilde wijndroom werkte. Maar Frank ging door. Hij geloofde in het terroir van de Etna dat minstens zo bijzonder is als sommige Grand Cru terroirs in de Bourgogne. De Etna heeft de potentie om wijnen voort te brengen die kunnen concurrenen met de groten der aarde…

Het ging niet vanzelf. Frank’s avontuur op de Etna kende ook vele tegenslagen en dieptepunten. Frank overwon deze en leerde de Etna en haar wijnranken te begrijpen en te temmen. Als je wijn wilt maken in haar meest pure vorm zoals Frank dat wilt, moet je echt alles opzij willen en kunnen zetten. There is no way back.

Inmiddels staan de wijnen van Frank Cornelissen op de kaart bij een aantal van de beste restaurants ter wereld. Frank is in 10 jaar uitgegroeid tot een internationale wijnster. Aanbeden als een keizer in Japan en een rockster in de USA. Dit doet Frank niks; hij blijft experimenteren en perfectioneren.

De wijnen van Frank zijn onconventioneel: wild en puur natuur. Slechts druiven, dus geen fabrieksgisten, zwavel, filtering, hout of andere toevoegingen. Alleen de beste en gezondste onbespoten druiven van percelen tussen de 600m en 1000m. De hoofdrolspeler hier is de Nerello Mascalese. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=nbrufXy8mAM&feature=youtu.be

We gaan de wijnen van Frank Cornelissen verder niet proberen te omschrijven, daar doen we ze te kort mee. Ervaar ze. En als je alles wat je over wijn denkt te weten en hoe deze zou moeten smaken opzij kan zetten, heb je er geheid een nieuwe verslaving bij.

Overigens gebruikt Frank geen jaartallen maar heeft hij zijn eigen telling qua jaren, die beginnen bij 1.

Susucaru 6 (rs),rosé Etna-stijl van o.a. Malvasia, Cattaratto, Insolia en Nerello Mascalese gefermenteerd met ‘skin contact’. Volcanic Juice! €21,- per fles.

Contadino 10 (r), ‘instap-cuvee’, maar qua smaak alles behalve instap…voornamelijk (80%) Nerello Mascalese aangevuld met ‘field blend’ van andere rode en witte druiven, stokken van 50 – 100 jaar oud. €22,50 per fles.

Wilde Grand Cru doos (w,rs,r), met daarin: Susucaru 5 (rs), Contadino 10 (r), Munjebel Rosso 9 (r), Munjebel Bianco 9 (w) en 2 Munjebel single vineyard (VA, CS of MC) (r). €170,-

Helaas hebben we nu kleine hoeveelheden dus kunnen we zijn topwijnen alleen aanbieden in een mixdoos. Indien je interesse hebt voor deze wijnen mail ons even.

Bestellingen graag naar: info@wildewijnen.nl

Glouglou!

De jongens van Wilde Wijnen..


Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/wildew1277/domains/wildewijnen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4722

Reacties zijn gesloten.