Bojo

Een goddelijke drie-eenheid:

3e donderdag van november….

3e rivier van Lyon…

3 familieleden….

De bakermat voor de Wilde Wijnen ligt in de Beaujolais. Bojo is het prijsvriendelijke en vrolijke neefje van de sjieke Bourgognes en was tijdens ‘Le Fin de Siecle’, de tijd van onbegrensde mogelijkheden in de 19e eeuw, even populair zo niet populairder dan de Côtes de Nuits en Côte de Beaune bij elkaar…

Bojo wordt ook wel liefdevol door de inwoners van Lyon de 3e rivier van de stad genoemd, verwijzend naar de gigantische hoeveelheden Bojo die er continue en structureel door de stedelingen en bistrots stromen.

De 3e donderdag van november is traditioneel de dag van de Bojo Nouveau. Wilde Bojo Nouveau is de Rock & Roll wijn bij uitstek: fris, jong, simpel, rebels, licht en belangrijkst van alles: dorstlessend!

We hebben een bijzonder Nouveau-trio van een familie: vader, zoon en stiefzoon Descombes.

Georges Descombes is onofficieel lid van de Bende zonder Zwavel (de pioniers van de ‘vin naturel’) en maakt al jaren geweldige pure Brouilly, Chiroubles en Morgon. Georges is een ‘grote’ in de kringen van de ‘Vin Naturel’. Inmiddels is zijn zoon KeKe (22 jaar!) wijnmaker, en ook zijn stiefzoon Damien (26 jaar) is wijnmaker geworden. Kan natuurlijk niet anders dat deze ‘next generation’ hun wijn, net zoals vader Georges en de Bende zonder Zwavel, wild, puur & vrolijk maken. En dat geldt in overteffende trap voor hun Nouveau.

Bojo jaar 2014 is ‘impeccable’ volgens de familie Descombes.

100 % glouglou gegarandeerd!

Bojo Nouvo 6- pack: 2 x Georges Descombes, 2 x KeKe Descombes, 2 x Damien Coquelet

Prijs per 6-pack : €60,- / losse flessen €11,- (leverbaar vanaf 20 november).


Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/wildew1277/domains/wildewijnen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4722

Reacties zijn gesloten.