Nieuwsbrief

Once upon a time in the west…

Misschien wel de meest roemruchte openingsscene allertijden: we zien 3 gunmen wachten op een treinstation in ‘the far west’, we horen Charles Bronson op z’n harmonica, 10 minuten lang in vrijwel gehele stilte…

Once upon a time in the west…

De openingsscene van Sergio Leone’s dramatische spaghettiwestern: ‘Once upon a time in the West’. Volgens velen de beste film ooit, met de beste soundtrack (Ennio Morricone) ooit en natuurlijk de mooiste actrice (Claudia Cardinale als femme fatale) ooit…

‘Once upon a time in the West’ speelt in het Wilde Westen van de States. Die plek waar goudzoekers, hoerenmadames en Billy the Kid de dienst uit maakten. Gelukszoekers trokken in karavanen van huifkarren westwaarts. Oregon, zeg maar net boven California, is een van de laatste gekoloniseerde Staten en pas in 1840 kwamen daar de eerste ‘settlers’ aan. ‘Times have changed’ in Oregon maar nog steeds grandioze, wijdse natuur en her en der een verdwaalde blondgelokte cowboy.

Kelley Fox Oregon

Oregon’s wijngeschiedenis begint in de jaren ’60 van de vorige eeuw en is nauw verbonden met één druif: de Pinot Noir. In het koelere noorden zagen de Californian wijncowboys de ideale plek voor deze druif. Jackpot, de Oregon Pinot Noirs komen de States bijna niet meer uit, zo geliefd zijn ze. Het Wilde Westen lonkte al tijden voor de Wilde jongens en nu hebben we eindelijk onze Wilde Claudia Cardinale gevonden: Kelley Fox in Willamette Valley (Oregon).

Kelley Fox Oregon

Kelley Fox werkt sinds 2007 voor zichzelf (daarvoor werkte ze o.a. bij The Eyrie Vineyards). Kelley wil door minimaal ingrijpen maximale ‘terroir’ wijnen maken. Œnologische producten komen er bij haar niet aan te pas. Als een perfectioniste pur sang houdt ze graag de touwtjes (a.k.a. het hele wijnmaakproces) in handen, nog steeds kneust ze de druiven met haar voeten en snoeit ze zelf de wijnstokken. Wars van de gekunstelde fabriekswijnen in de buurt maakt ze ultieme natuurwijnen. Slechts minimale toevoeging van sulfiet bij botteling moeten haar wijnen ook ‘overseas’ perfect houden.

Kelley Fox Oregon

Alle wijnen zijn 100% Pinot Noir. Dit zijn sublieme, subtiele, feminine Pinot Noirs, één van de mooiste expressies van de Pinot, een must try voor Bourgogne liefhebbers maar eigenlijk voor iedereen. Bij voorkeur drink je ze pas over een aantal jaar.

Andere actuele zaken

Ben’s wonderland

Nieuwsbrief

Ben’s wonderland

Order, order …. wel zeker de bekendste parlementsvoorzitter allertijden : John Bercow. Ongelooflijk hé dat politieke Brexit spektakel? Wij zijn de draad inmddels kwijt maar hebben nog wel onze pre-Brexit slag geslagen voordat het eiland op slot gaat…

Lees de hele nieuwsbrief
SOIF 2022

Evenement

SOIF 2022

Soif is back. SOIF IV. Hét ‘natuurwijn’ festival van Nederland. Lokatie volgt…

SOIF IV 3 & 4 april 2022

Soif-on!!!

Bekijk dit evenement
Ruige rosé

Nieuwsbrief

Ruige rosé

Rosé, het ondergeschoven kindje van de wijnwereld. We zijn allemaal natuurlijk wel eens verliefd geworden na teveel glazen rosé (met of zonder ijsklontje…) waarna je volledig in extase naakt je Franse vakantieliefde achterna rende in de Provençaalse lavendel velden. Vakantie-rosé gemaakt in containerhoeveelheden op industriële wijze, van die zalmkleurige, waterige rosé. Alleen alle flessen die via de Route du Soleil in de kofferbak meekwamen smaakten eenmaal weer thuis toch een stuk minder… Maar de vakantieromantiek en – herinnering maakte alles weer goed.

Lees de hele nieuwsbrief
Let it bib!

Nieuwsbrief

Let it bib!

Dromen moeten we blijven doen. Over betere tijden … en de wilde jongens hebben nog genoeg dromen over. Gelukkig maar…

Lees de hele nieuwsbrief
Wilde Wijnen pop-up shop

Evenement

Wilde Wijnen pop-up shop

Goed nieuws voor alle Amsterdammers (en toeristen..). Wilde Wijnen komt naar jullie toe deze zomer. Tot en met september ’22 hebben we een pop-up shop in de Reestraat 12 (9 straatjes). Hou onze instagram pagina in de gaten voor evenementen en tastings.

Openingstijden:
donderdag 13 – 18 uur
vrijdag 13 – 19 uur
zaterdag 13 – 19 uur

Bekijk dit evenement
Pop-Up Winebar Haarlem

Evenement

Pop-Up Winebar Haarlem

Na het enorme succes van Pop-up #1 in Cafe de Overkant in Haarlem gaan we dit vaker doen. Wanneer? Dat gaan we je hier natuurlijk laten weten. Zo ‘stay tuned’!

Bekijk dit evenement
Bojo Nouveau Party

Evenement

Bojo Nouveau Party

Beaujolais Nouveau Soiree in Glouglou in Amsterdam. Traditie getrouw op de 3e donkere donderdag van november…. dusss dit jaar (2021) op DONDERDAG 18 november. Met natuurlijk de Nouveau van Damien Coquelet.

Glou-on!!!

Bekijk dit evenement
Mesjogge 2021 – 29 november

Evenement

Mesjogge 2021 – 29 november

Tasting of natural wines and other wild things. Many wild & mesjogge winemakers! Line-up will follow soon. Monday November 29 in Hotel de Goudfazant (Amsterdam). Disco, food, tattoos, winemakers, dancing… Buy your tickets online!

Bekijk dit evenement
Kom met je waldhoorn tussen mijn alpen…

Nieuwsbrief

Kom met je waldhoorn tussen mijn alpen…

Over smaak valt niet te twisten … je hebt lelijke en mooie etiketten …. en dan heb je de etiketten van La Sorga…. La Sorga is wat de wilde jongens betreft de ongekroonde koning van de cult-etiketten …. beetje de Jeff Koons van de etiketten.

Lees de hele nieuwsbrief