Nieuwsbrief

Ben’s wonderland

Order, order …. wel zeker de bekendste parlementsvoorzitter allertijden : John Bercow. Ongelooflijk hé dat politieke Brexit spektakel? Wij zijn de draad inmddels kwijt maar hebben nog wel onze pre-Brexit slag geslagen voordat het eiland op slot gaat…

Meer informatie
Ben’s wonderland

In Sussex (Rye), aan de zuidkust, is Ben Walgate 2 jaar geleden met zijn ‘wine adventure’ Tillingham begonnen. Ben komt uit een familie van herenboeren in Noord-Engeland en heeft jarenlang gewerkt voor een grote Britse wijnproducent. Toch begon het te kriebelen bij Ben… ‘7 year itch’ …

Ben gelooft in de ‘force of nature’ en wilde zijn droom verwezenlijken door Engeland’s eerste natuurwijn te maken. Niet gemakkelijk op het conservatieve eiland …. Ben vond een excentrieke investeerder en op een voormalige ‘hop farm’ met uitzicht op het middeleeuwse Rye startte Ben zijn eigen ‘Wonderland’.

Ben’s Wonderland bestaat uit ‘rolling hills’, ‘buzzing bees’ en ‘flowing streams’. De boerderij is een ’stone’s throw away’ van Peasmarsh Place, een prachtig landgoed dat vroeger in bezit was van de Liddell-famiy. Lewis Caroll was bevriend met de familie Liddell en als hij het landgoed bezocht vertelde hij hier verhalen aan de ‘little’ Alice. De voedingsbodem voor Caroll’s meesterwerk: ‘Alice in Wonderland’….

Tillingham

Op Ben’s Wonderland heeft hij in 2018 ‘cool climate’ druivenrassen (waaronder Müller Thurgau, Ortega, Schönburger, Bacchus) aangeplant omgeven door fruitbomen. Alles gaat hier in harmonie met de natuur, er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, slechts biodynamische preparaten.

De ‘jonge’ stokken zullen hun eerste wijn geven in 2021. Tot die tijd koopt Ben zijn druiven in bij verschillende biologische en biodynamsiche boeren uit Engeland, zorgvuldig geselecteerd door Ben.

Tillingham

Ben is een experimentele wijnmaker: Qvevris (amfora), ’skin maceration’ en ‘petnat’. Zijn wijnen zijn puur, fris, energiek en wild. Excellent!

Tillingham

Andere lopende zaken

Wilde Wijnen pop-up shop

Evenement

Wilde Wijnen pop-up shop

Goed nieuws voor alle Amsterdammers en toeristen… Wilde Wijnen is geland in Amsterdam. Tot en met december ’22 hebben we een pop-up shop in de Reestraat 12 (9 straatjes). Volg onze instagram voor evenementen en tastings.

Openingstijden:
woe/do 14:00 – 18:00 uur
vrij/zat 14:00 – 19:00 uur
zon 14:00 – 18:00 uur

Bekijk dit evenement
Mesjogge 2022

Evenement

Mesjogge 2022

Mesjogge is back, en hoe… Op deze 3e editie van het gekste natuurwijn festival van Nederland nog meer wijnboeren… nog meer wijnen…nog meer eten… Kortom: volledig mesjogge. Dit mag je niet missen!
Op maandag 28 november wordt de Goudfazant in Amsterdam-Noord omgetoverd tot een wijncircus. Van 14:00 – 19:00 uur kan je proeven en met wijnboeren praten, daarna diner met dansen toe.
Jij bent toch ook Mesjogge dus let’s go! Koop je kaartje via onderstaande link en als toegangsbewijs krijg je bij binnenkomst een officieel Mesjogge-glas!

Koop hier je kaartje voor je Mesjogge

Bekijk dit evenement
Open opslag

Evenement

Open opslag

Goed nieuws! Vanaf 1 februari 2023 is onze opslag elke zaterdag open van 14 tot 17 uur. Pick ups, flesje(s) uitzoeken, proeven, praten, plaatje draaien, kijken… You name it!

Vragen : info@wildewijnen.nl

Bekijk dit evenement
Mesjogge 2023

Evenement

Mesjogge 2023

Mesjogge part IV…..Op deze 4e editie van het gekste natuurwijn festival van Nederland nog meer wijnboeren… nog meer wijnen…nog meer eten… Kortom: volledig mesjogge. Dit mag een wil je niet missen!

Horecaprijslijst Mesjogge: 20231120 Horecaprijslijst Wilde Wijnen

Bekijk dit evenement
Wild tasting

Evenement

Wild tasting

Zondag 1 oktober openen we onze Wilde Opslag voor een middag met open flessen. Van 14 tot 17 uur openen we wat wilde klassiekers en wat wijnen uit onze wilde bibliotheek. Je kan heerlijk proeven, vragen stellen en een plaatje draaien. Wel graag even aanmelden op info@wildewijnen.nl

Bekijk dit evenement
Bojo Nouveau Party

Evenement

Bojo Nouveau Party

Beaujolais Nouveau Soiree in Glouglou in Amsterdam. Traditie getrouw op de 3e donkere donderdag van november…. dusss dit jaar (2021) op DONDERDAG 18 november. Met natuurlijk de Nouveau van Damien Coquelet.

Glou-on!!!

Bekijk dit evenement
Wild Vinyl (Haarlem Vinyl Festival)

Evenement

Wild Vinyl (Haarlem Vinyl Festival)

Wild Vinyl – Wilde Wijnen & Vinyl – de ultieme combinatie
Dit jaar maakt Wilde Wijnen zijn debuut op het Haarlem Vinyl Festival met een unieke proeverij: Wilde Wijnen & Vinyl!
Op zaterdag 30 september van 14-18 uur bij Wilde Wijnen (Veenpolderstraat 31, Haarlem) kan je een unieke ervaring beleven. Onder het genot van een Wild glaasje (natuur)wijn, kan je luisteren naar bijpassend Wild vinyl, beleef de wijn en zijn plaat. Of de plaat en zijn wijn, 6 platen met 6 bijpassende wijnen, volg onze insta voor de playlist:.
Vrije inloop, kosten zijn € 5,- per glas wijn.

Bekijk dit evenement
Kom met je waldhoorn tussen mijn alpen…

Nieuwsbrief

Kom met je waldhoorn tussen mijn alpen…

Over smaak valt niet te twisten … je hebt lelijke en mooie etiketten …. en dan heb je de etiketten van La Sorga…. La Sorga is wat de wilde jongens betreft de ongekroonde koning van de cult-etiketten …. beetje de Jeff Koons van de etiketten.

Lees de hele nieuwsbrief
Mesjogge 2021 – 29 november

Evenement

Mesjogge 2021 – 29 november

Tasting of natural wines and other wild things. Many wild & mesjogge winemakers! Line-up will follow soon. Monday November 29 in Hotel de Goudfazant (Amsterdam). Disco, food, tattoos, winemakers, dancing… Buy your tickets online!

Bekijk dit evenement
Ruige rosé

Nieuwsbrief

Ruige rosé

Rosé, het ondergeschoven kindje van de wijnwereld. We zijn allemaal natuurlijk wel eens verliefd geworden na teveel glazen rosé (met of zonder ijsklontje…) waarna je volledig in extase naakt je Franse vakantieliefde achterna rende in de Provençaalse lavendel velden. Vakantie-rosé gemaakt in containerhoeveelheden op industriële wijze, van die zalmkleurige, waterige rosé. Alleen alle flessen die via de Route du Soleil in de kofferbak meekwamen smaakten eenmaal weer thuis toch een stuk minder… Maar de vakantieromantiek en – herinnering maakte alles weer goed.

Lees de hele nieuwsbrief
SOIF 2022

Evenement

SOIF 2022

Soif is back. SOIF IV. Hét ‘natuurwijn’ festival van Nederland. Lokatie volgt…

SOIF IV 3 & 4 april 2022

Soif-on!!!

Bekijk dit evenement
Let it bib!

Nieuwsbrief

Let it bib!

Dromen moeten we blijven doen. Over betere tijden … en de wilde jongens hebben nog genoeg dromen over. Gelukkig maar…

Lees de hele nieuwsbrief
Pop-Up Winebar Haarlem

Evenement

Pop-Up Winebar Haarlem

Na het enorme succes van Pop-up #1 in Cafe de Overkant in Haarlem gaan we dit vaker doen. Wanneer? Dat gaan we je hier natuurlijk laten weten. Zo ‘stay tuned’!

Bekijk dit evenement
Once upon a time in the west…

Nieuwsbrief

Once upon a time in the west…

Misschien wel de meest roemruchte openingsscene allertijden: we zien 3 gunmen wachten op een treinstation in ‘the far west’, we horen Charles Bronson op z’n harmonica, 10 minuten lang in vrijwel gehele stilte…

Lees de hele nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....