Nieuwsbrief

Ben’s wonderland

Order, order …. wel zeker de bekendste parlementsvoorzitter allertijden : John Bercow. Ongelooflijk hé dat politieke Brexit spektakel? Wij zijn de draad inmddels kwijt maar hebben nog wel onze pre-Brexit slag geslagen voordat het eiland op slot gaat…

Meer informatie
Ben’s wonderland

In Sussex (Rye), aan de zuidkust, is Ben Walgate 2 jaar geleden met zijn ‘wine adventure’ Tillingham begonnen. Ben komt uit een familie van herenboeren in Noord-Engeland en heeft jarenlang gewerkt voor een grote Britse wijnproducent. Toch begon het te kriebelen bij Ben… ‘7 year itch’ …

Ben gelooft in de ‘force of nature’ en wilde zijn droom verwezenlijken door Engeland’s eerste natuurwijn te maken. Niet gemakkelijk op het conservatieve eiland …. Ben vond een excentrieke investeerder en op een voormalige ‘hop farm’ met uitzicht op het middeleeuwse Rye startte Ben zijn eigen ‘Wonderland’.

Ben’s Wonderland bestaat uit ‘rolling hills’, ‘buzzing bees’ en ‘flowing streams’. De boerderij is een ’stone’s throw away’ van Peasmarsh Place, een prachtig landgoed dat vroeger in bezit was van de Liddell-famiy. Lewis Caroll was bevriend met de familie Liddell en als hij het landgoed bezocht vertelde hij hier verhalen aan de ‘little’ Alice. De voedingsbodem voor Caroll’s meesterwerk: ‘Alice in Wonderland’….

Tillingham

Op Ben’s Wonderland heeft hij in 2018 ‘cool climate’ druivenrassen (waaronder Müller Thurgau, Ortega, Schönburger, Bacchus) aangeplant omgeven door fruitbomen. Alles gaat hier in harmonie met de natuur, er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, slechts biodynamische preparaten.

De ‘jonge’ stokken zullen hun eerste wijn geven in 2021. Tot die tijd koopt Ben zijn druiven in bij verschillende biologische en biodynamsiche boeren uit Engeland, zorgvuldig geselecteerd door Ben.

Tillingham

Ben is een experimentele wijnmaker: Qvevris (amfora), ’skin maceration’ en ‘petnat’. Zijn wijnen zijn puur, fris, energiek en wild. Excellent!

Tillingham

Andere actuele zaken

Ruige rosé

Nieuwsbrief

Ruige rosé

Rosé, het ondergeschoven kindje van de wijnwereld. We zijn allemaal natuurlijk wel eens verliefd geworden na teveel glazen rosé (met of zonder ijsklontje…) waarna je volledig in extase naakt je Franse vakantieliefde achterna rende in de Provençaalse lavendel velden. Vakantie-rosé gemaakt in containerhoeveelheden op industriële wijze, van die zalmkleurige, waterige rosé. Alleen alle flessen die via de Route du Soleil in de kofferbak meekwamen smaakten eenmaal weer thuis toch een stuk minder… Maar de vakantieromantiek en – herinnering maakte alles weer goed.

Lees de hele nieuwsbrief
Bojo Nouveau Party

Evenement

Bojo Nouveau Party

Beaujolais Nouveau Soiree in Glouglou in Amsterdam. Traditie getrouw op de 3e donkere donderdag van november…. dusss dit jaar op 25 november. Met natuurlijk de Nouveau van Damien Coquelet. Glou-on!

Bekijk dit evenement
Let it bib!

Nieuwsbrief

Let it bib!

Dromen moeten we blijven doen. Over betere tijden … en de wilde jongens hebben nog genoeg dromen over. Gelukkig maar…

Lees de hele nieuwsbrief
SOIF 2020

Evenement

SOIF 2020

Soif is back. SOIF III. Hét ‘natuurwijn’ festival van Nederland. Dit jaar in Restaurant de School in Amsterdam

SOIF III 9 juni 2020

Bekijk dit evenement
Once upon a time in the west…

Nieuwsbrief

Once upon a time in the west…

Misschien wel de meest roemruchte openingsscene allertijden: we zien 3 gunmen wachten op een treinstation in ‘the far west’, we horen Charles Bronson op z’n harmonica, 10 minuten lang in vrijwel gehele stilte…

Lees de hele nieuwsbrief
Kom met je waldhoorn tussen mijn alpen…

Nieuwsbrief

Kom met je waldhoorn tussen mijn alpen…

Over smaak valt niet te twisten … je hebt lelijke en mooie etiketten …. en dan heb je de etiketten van La Sorga…. La Sorga is wat de wilde jongens betreft de ongekroonde koning van de cult-etiketten …. beetje de Jeff Koons van de etiketten.

Lees de hele nieuwsbrief
Pop-Up Winebar Haarlem

Evenement

Pop-Up Winebar Haarlem

Na het enorme succes van Pop-up #1 in Cafe de Overkant in Haarlem gaan we dit vaker doen. Wanneer? Dat gaan we je hier natuurlijk laten weten. Zo ‘stay tuned’!

Bekijk dit evenement
Mesjogge 2019 – 25 november

Evenement

Mesjogge 2019 – 25 november

Tasting of natural wine and other wild things. Many winemakers & other producers. Line-up will follow soon. Monday November 25 Hotel de Goudfazant. Including 3-course diner for €25,- (Amsterdam)

Bekijk dit evenement