Grain par Grain

Op trip in Jura tijdens lockdown ’21 gonsde er 1 naam in de rondte … Caroline Ledédenté van Grain par Grain. Caroline had 5 jaar in als sommelier in verschillende wijnbarretjes in Parijs gewerkt en wou meer… een leven dat niet uitgestippeld lag… De plattelands romantiek en leven als wijnboer lonkte…

Grain par Grain

Begon met opleiding en stages in Jura en vertrok vervolgens naar Bugey (150 km ten zuiden van Arbois). Liep daar stage bij natuurwijnmaker van 1e uur in de regio: Gregoire Perron. Inmiddels heeft Caroline wat eigen wijngaarden met Gamay en Mondeuse, Jacquère en paar lokale druiven zoals Molette, Jacquère en Chasselas en weet ze inmiddels ook wel aardig hoe je wijn moet maken…. Haar naam is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Niet zo gek ook als je zulke bijzondere wijnen maakt. Echt zo ontzettend goed.
Overigens zijn alle etiketten door Caroline zelf ontworpen!

Wijnen van deze wijnmaker

Schrijf je in voor onze Wilde Niewsbrief en ontvang informatie over nieuwe wijnen, unieke aanbiedingen en wilde verhalen....